1) kniven, vässa din kniv! Är du obekväm med ett stål använd denna. Det blir faktiskt ett bra resultat.
3) förbereda
För att undvika stress och vidbränd mat, gör allt klart innan du börjar. Hacka lök, skär köttet etc. Jag vill ha större bitar av allt, det får inte kokas paj. Jag tar bort fröna från chilin men det är upptill dig!
4) bryna köttet.
Inte för mycket kött samtidigt i panna. Köttet kyler av pannan och du vill inte ha kokt kött, nu. Bryn köttet tills det fått fin färg. Våga använda fett och värme!
5) Fläsk, lök och vitlök
Stek fläsket först, häll på lök och vitlök och låt det fräsa tillsammans. Löken skall vara mjuk och gyllene brun.
6) kryddning
När allt ligger i grytan lägger du på kryddorna. Jag kör med Paprika, chilipulver, spiskummin, oregano och peppar. Ja lite salt oxå! Gå inte för hårt åt kryddorna här, du kan komplettera längre fram.
7) vätskan
Jag använder oftast en mörk öl som bas. Lägg i chilin innan du häller på ölen. Köttet ska vara täkt av ölen.
8) kokning
Låte grytan sjuda i 3-4 h beroende på hur mört kött du vill ha. Rör om med jämna mellanrum och sänk värmen allt eftersom vätskan kokas bort.
9) Avsmakning
Smaka av grytan sista 1/2 h och tillsätt de kryddor som saknas.
10) servering
Servera grytan med ris, sallad och något tunt bröd. Tyvärr så har jag ingen bild..
Shoppinglista.
1 kg högrev
1 Röd chili ca 12-15cm
1/2 L mörk öl
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
250 gram rökt sidfläsk
2 teskedar Spiskummin
2 teskedar Chilipulver
2 teskedar rökt paprikapulver
1 tesked Oregano
Salt och peppar efter smak
Passande dryck
Citronvatten om det är träningsdag
Corona el annan blaskig öl om du är med polarna
Masi Campofiorina om du är med din älskade
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar