söndag 23 december 2012

Viktigaste inlägg nr 2

Ni som läser bloggen vet att jag skrev ett inlägg om Missing People tidigare. Här kommer ett minst lika viktigt inlägg.

Tänk dig motsatsen till att vara försvunnen. Jullovet är slut, du ska till skolan, det är klart och kallt ute. När du går ner till hallen tittar du på din trasiga regnjacka. Den är ärvd, den är ful och du vet att du kommer bli retat. Kompisarna kommer berätta om högar av julklappar, mat och pesten över att behöva äta rester i flera dagar.
Du vill bara försvinna, lägga dig i snön och komma fram till våren. Du har inte ätit julmat, du har inte fått julklappar och dessutom har du varit ensam hemma då din mamma måste jobba för att få "stor helg ersättning".

Detta kan låta som en Hans och Greta saga som försvinner när boken stängs, men inte. Detta är vardagen för flera barn. Barnfattigheten ökar och ökar. Givetvis märks den mer under stor helger som julen. Men även sommaren kan vara jobbig och deprimerande för flera familjer.

Jag hoppas att du tänker på detta till näst jul. Hoppa över varannan julklapp och ge pengarna till majblomman. Jag lovar att något barn kommer känna större glädje av den än personen du skulle ge den åt.

Lägg denna adress under favoriter http://www.majblomman.se/ eller möt Rostmannens vrede!

God jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar