måndag 28 januari 2013

Aktieskolan

Nu känner nog större delen av Sveriges befolkning till aktie raset hos Northland. Jag läser om detta på Aftonbladet och blir lite förvirrad av artikeln om Oskar Rönneman. Oskar beskrivs som en van aktiehandlare, kanske en daytraider. Han har köpt aktier för 200 000 som han lyckades sälja i tid. Nu tänker han skapa en fäjsbok sida mot Northland. Daniel spenderade större delen av sitt sparkapital och har endast 25000 av de 120000 han investerade i. Vissa personer har belånat hus, kanske tagit barnens pengar osv.

Allt är givetvis tråkigt, men!

Det finns vissa regler när man handlar på börsen.

1. Du måste ha råd att förlora pengarna. Det är därför du kan dra av en förlust i deklarationen, det finns vissa risker.

2. Investera alltid över 5 år. Du har inte förlorat pengarna innan du sålt.

3. Frimärksaktier som säljs för enstaka kronor svänger oftast kraftigt. Små små händelser kan sätta bolaget i svängningar. Just i detta fallet kan pengabristen var en droppe i havet men det låga börsvärdet gör att kursen faller fritt.

4. Låna aldrig till aktieköp! Bygg upp ett kapital och använd vinsten för nyinvesteringar. Du kan aldrig gå från 100 000 till 1000 000 på en dag utan att ta risker, stora risker.

Frågor på det?!

Hur ska du investera då?

Det säkraste tipset idag är:

Lägg pengarna i en fond som undertecknad kan använda för träningsläger, husbyggen och annat smått och gott.

Jag lovar att de kommer försvinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar